Streep + Roberts = Oscars?

Weinstein

Weinstein

Net wanneer ik dacht van yes!, nieuw werk van Sam Shepard, maakt zijn personage in August: Osage County nog voor de film goed en wel begonnen er een eind aan… .

Zijn zelfdoding brengt de uit elkaar gegroeide familie Weston terug samen naar het dorp uit de titel. Dat geeft de aanzet voor een hele reeks conflicten. Het verhaal is bij ons niet gekend, maar zal bij veel Amerikanen wel een serieus belletje doen rinkelen. Producers George Clooney en Harvey Weinstein baseerden zich namelijk op een toneelstuk dat in 2007 goed was voor zowat elke belangrijke Tony-award (zeg maar de Oscars voor theater), en dan ook nog eens de Pulitzer-prijs voor Drama binnenhaalde.

Naast Shepard staat er nog een ganse waslijst aan steracteurs op de affiche. In het vrouwelijke team: Meryl Streep, Julia Roberts en Juliette Lewis. Ewan McGregor, Chris Cooper en Benedict Cumberbatch zorgen dan weer voor de mannelijke acteergensters. Afgaande op de trailer ziet het er nu al naar uit dat vooral Meryl Streep eind februari weer een gouden beeldje op haar schouw gaat mogen bijzetten. Met alweer een nieuw accent en dito pruik verdwijnt ze ook deze keer volledig in haar rol van een aan kanker lijdende en aan pillen verslaafde weduwe.

August: Osage County kent nog geen exacte release datum, maar verwacht wordt dat hij ergens rond de Oscar-uitreiking wel in de zalen zal verschijnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.