Eerste trailer voor Godzilla

Legendary Pictures

Legendary Pictures

De kunst van het verleiden. Ik ben er gelukkig zelf in onderlegd zoals een lid van de Tea Party in het verkopen van klinkklare nonsens – twee goedgeplaatste knipoogjes en ze vallen in katzwijm – maar het is een talent dat niet iedereen gegeven is. Ook niet in de filmindustrie. Want wie zijn film met succes aan het publiek wil slijten, moet het eerst op de juiste temperatuur brengen. Lukt dat niet, dan wacht een financiële kater.

Maar de jongens achter de nieuwe Godzilla hebben zelfs van mij nog weinig te leren. De eerste trailer van ’s werelds bekendste monster imponeert vanaf de eerste seconde. En meteen is duidelijk dat regisseur Gareth Edwards (Monsters) een volstrekt andere richting inslaat dan Roland Emmerich in 1998. Gebouwen zijn aan stukken gereten, treinen vertrappeld, de straten liggen bezaaid met lijken. Dit is geen tongue-in-cheek-monsterfilmpje. Dit is bittere ernst! En dan hebt u nog niet eens de angstaanjagende schreeuw van Godzilla gehoord.

Verhaalsgewijs lost de trailer bitter weinig. Maar, in alle eerlijkheid, dat is ook niet meteen wat we willen zien. De grote ster van de film krijgt gelukkig wel een passende introductie. En Godzilla zelf ziet er fantastisch uit. Een nieuw ontwerp met duidelijke trekken van zijn Japanse voorouders. Hoef ik nog aan te vullen dat deze jongen hier ondertussen behoorlijk enthousiast is over de comeback van hét filmmonster?

Godzilla komt op 14 mei 2014 in de zalen. In zijn schaduw zullen onder meer Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Juliette Binoche, David Strathairn en Bryan Cranston te zien zijn.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.