Tophorrorfilm met een stoere exorcist

Screen Gems

Screen Gems

Een van de moeilijkste filmgenres is volgens mij het horrorgenre. Ik kijk heel graag naar zo’n films, maar verwacht er vaak niet veel van. Gelukkig duiken er af en toe toch nog films op die mijn verwachtingen volledig overtreffen.

Sarchie: So you’re not all pedophiles, huh?
Mendoza: Any other stereotypes you want to hit while I’m here?

Deliver Us from Evil van Scott Derrickson is ongetwijfeld één van die verrassende horror flicks. De film kwam uit in 2014 en ik was er in het begin eigenlijk wat sceptisch over, omdat we in dat jaar ook zulke flops kregen als Annabelle en Jessabelle. Bovendien heeft Scott Derrickson in 2005 The Exorcism of Emily Rose geregisseerd en toen was ik erg teleurgesteld. In 2012 heeft hij het echter snel goedgemaakt met Sinister en na Deliver Us from Evil kijk ik alvast uit naar zijn volgende creatie.

Sony Pictures Releasing

Sony Pictures Releasing

Deliver Us from Evil is gebaseerd op het non-fictieboek Beware the Night van Ralph Sarchie en Lisa Collier Cool. Sarchie was een politieagent in New York en in het boek vertelt hij over zijn verscheidene paranormale onderzoekingen. In de film wordt hij gespeeld door niemand minder dan Eric Bana.

De film draait dus voornamelijk om de New Yorkse politieagent Sarchie (Bana) die dankzij zijn bijzondere instincten op het spoor komt van een reeks onverklaarbare, maar gelinkte misdaden. Hij krijgt hulp van de jonge en onconventionele priester Mendoza (Edgar Ramirez) die gespecialiseerd is in exorcisme. Samen bestrijden ze de demon die hun stad en Sarchies gezin in gevaar brengt.

Onderaan zie je een van de scènes uit Deliver Us from Evil. Ik raad de film zeker aan. Hij is niet overdreven eng, maar wel heel spannend. Eric Bana acteert uitstekend en ook Joel McHale die Sarchies partner speelt, doet het helemaal niet slecht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.