Tot het leven ons scheidt

WARNER BROS.

WARNER BROS.

Tim Burton is ongetwijfeld een van de weinige filmmakers die een grappige en aangename animatiefilm kunnen maken over lijken, skeletten en monsters. Laat Corpse Bride (2005) daar een heel mooi bewijs van zijn. Burton maakte deze stopmotion musical samen met Mike Johnson en volgens mij verdient hun resultaat zeker een applaus! De muziek van Danny Elfman was uiteraard niet onbelangrijk, dus verdient ook hij een luid handgeklap!

WARNER BROS.

If I touch a burning candle, I can feel no pain. In the ice or in the sun, it’s all the same. Yet I feel my heart is aching; though it doesn’t beat, it’s breaking; and the pain here that I feel, try and tell me it’s not real. I know that I am dead; yet it seems that I still have some tears to shed.

Corpse Bride speelt zich af in een victoriaans dorpje (hoogstwaarschijnlijk ergens in Engeland). De hoofdpersonages van dit fantasieverhaal zijn Victor Van Dort (Johnny Depp), Victoria Everglot (Emily Watson) en natuurlijk onze lijkenbruid Emily (Helena Bonham Carter).

Victor komt uit een nouveau riche gezin van vissers en Victoria is de verwaarloosde dochter van een stelletje straatarme aristocraten. De ouders van ieder regelen een huwelijk om elkaars statussen te bevorderen. Victor en Victoria zijn uiteraard wat nerveus om uitgehuwelijkt te worden, maar bij de eerste ontmoeting al lijkt het te klikken tussen de twee. Alleen heeft de verlegen Victor tijdens de bruiloftsrepetitie een beetje moeite met zijn huwelijksgeloften.

But first! A toast, to Emily. Always the bridesmaid, never the bride! Tell me, my dear, can a heart still break once it’s stopped beating? Hm?

WARNER BROS.

Victor is net als de rest teleurgesteld in zijn mislukkingen en probeert zijn geloften te oefenen in een bos. Nu zegt hij ze perfect op en plaatst zeer enthousiast de ring om een boomwortel. Deze blijkt puur toevallig de vinger van Emily te zijn. Zij is ervan overtuigd dat zij getrouwd zijn en neemt Victor mee naar het Land der Doden.

Victors aanzoek was natuurlijk wel bedoeld voor Victoria. Hij overtuigt Emily om heel even naar het Land der Levenden terug te keren. Zogezegd om zijn ouders te ontmoeten. Eens bovengrond loopt onze bruidegom stiekem naar Victoria om haar alles te vertellen. Wanneer Emily dit ontdekt, neemt ze hem onmiddellijk terug mee.

In het volgende fragment zie je hoe Victor zich uiteindelijk verontschuldigt bij zijn hartgebroken “vrouw”. Sinds ik een hopeloze romanticus ben en een gigantische fan van pianomuziek, vind ik dit kleine stukje echt super! Elfman heeft duidelijk zijn best gedaan. Dat kunnen we toch zeker niet ontkennen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.