Trailer: Bad Words

Focus Features

Focus Features

Elke succesvolle acteur waagt in zijn carrière ooit wel eens  een poging achter de camera. Sean Penn, Ben Stiller, Sylvester StalloneJoseph Gordon-Levitt,… de ene al succesvoller dan de andere. Deze keer is Jason Bateman aan de beurt met Bad Words. Naast de regie neemt Jason ook de hoofdrol voor zijn rekening in deze langspeler. Het verhaal werd geschreven door nieuwkomer Andrew Dodge.

“Your chair called me for help. It was like, ‘Help me…so heavy’.”

In Bad Words volgen we Guy Trilby (Bateman), een 41-jarige kerel die nooit zijn school heeft afgemaakt. Hij is ongemanierd en gebruikt grof taalgebruik. Trilby wil kost wat kost meedoen aan de wereldberoemde Amerikaanse spellingscompetitie voor kinderen. Normaal is hij te oud, maar door een loophole in het systeem kan Guy toch meedoen. Vastberaden en zonder medeleven zal hij zijn concurrenten proberen te verslaan – kinderen, dus. Tijdens dit onvergetelijk avontuur leert Trilby buitenbeentje Chaitanya (Rohan Chand) kennen. Deze Indische jongen wordt niet afgeschrikt door zijn onfatsoenlijk gedrag en een onverwachte vriendschap ontstaat.

Bad Words draait op het eerste zicht uit tot een degelijke B-film. Het verhaal brengt weinig nieuws. We zullen vooral genot moeten zoeken in Jason Batemans vuile en ongepaste praat met de kindjes. Die rol moet hem liggen, want hij staat ook in het echte leven gekend als eikel. Veel acteren komt er misschien niet aan te pas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.