Trailer: Edge of Tomorrow

Warner Bros.

Warner Bros.

Hoe vaak kan Tom Cruise op zijn 51ste nog de wereld redden? Oneindig vaak, als het van regisseur Doug Liman afhangt. Want in diens aankomende Edge of Tomorrow speelt de Scientology-groupie een soldaat die vast zit in een tijdsloop. Geen pretje, want de film situeert zich in een nabije toekomst waarin de aarde strijd voert met de Mimics, een oorlogszuchtig alienras. Keer op keer sneuvelt Cruise zijn personage Lt. Col. Bill Cage in het gevecht.

Warner Bros.

Live. Die. Repeat.

Maar elke knuffel met de knekelman maakt hem sterker en slimmer. Het is een kwestie van tijd alvorens hij met zijn ervaring de buitenaardse hordes mores zal leren. With a little help of Rita Vrataski (Emily Blunt), een soort über G.I. Jane.

Groundhog Day maar dan met Cruise, aliens en ontploffingen.’, klinkt het op YouTube. Anderen hebben het dan weer over een mix van Scource Code en Starship Troopers. Het klinkt in elk geval veelbelovend.

Cruise als stuntelige rookie — waar gaat dat exo-skelet met dat mannetje naar toe? — naast een vrouwelijke badass, dat hebben we nog niet vaak gezien.

Bovendien heeft Liman in het verleden met The Bourne Identity en Mr. & Mrs. Smith al bewezen dat hij straffe actiescènes in de vingers heeft. Anderzijds demonstreerde Liman met Jumper dat je hem ook altijd mag bellen als je om een slappe kutfilm verlegen zit.

Edge of Controle is losjes gebaseerd op het bejubelde sci-fi kortverhaal All You Need Is Kill van Hiroshi Sakurazaka. Edge of Tomorrow herhaalt zich vanaf 4 juni 2014 meerdere keren per dag in de Belgische zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.