Trailer: Only Lovers Left Alive

Wild Bunch Benelux

Wild Bunch Benelux

Enkele maanden berichtten we dat Jim Jarmusch met Only Lovers Left Alive zijn tanden in het vampierengenre zette. In de hoofdrollen: een getormenteerde Tom Hiddleston en de nooit minder dan uitstekende Tilda Swinton.

Dan weet je als bloedzuiger dat je het helemaal gemaakt hebt. In het arty farty indiefilmmilieu staat Jarmusch immers bekend als een grote meneer. Doorgaans loop ik met een grote boog om het arty farty indiefilmmilieu en de talrijke vermaledijde grote meneren die er in rondwaren.

Wild Bunch Benelux

Af en toe maak ik een uitzondering. Voor een regisseur als Jarmusch bijvoorbeeld. Hij hangt weleens de geheimzinnige leipo uit, maar toch geeft hij ons heel wat filmplezier (koop Broken FlowersDown by LawGhost Dog: The Way of the Samurai en Stranger Than Paradise liever vandaag nog dan morgen).

Jarmusch is een meester in betekenis geven aan allerlei nietszeggende handelingen. Er gebeurt geen zak in zijn films, en toch schept hij tegelijk bakken sfeer. Bovendien heb je nooit het gevoel dat je achteraf eerst zeventien theepotten moet leegdrinken alvorens je zijn genie kan vatten.

Only Lovers Left Alive draaide al op aardig wat filmfestivals. De meeste critici strooiden gul met complimentjes. Eind december krijgt het huzarenstukje eindelijk een internationale release. Een trailer moet het publiek in tussentijd wat warm maken. Gelet op de hysterische vrouwenreacties over Hiddlestons gotische verschijning lukt dat alvast aardig. Een kleine bloemlezing:

Good lord, my hormones don’t even know what to do right now! O.O TOMMMM!!! WHY?! Please keep this look. :’)

Why does tom still look so damn hot even hes a messy vampire?

My ovaries just exploded. I hope you’re happy, movie trailer.

I can hear the sound of my panties flying across the room.

Nou nou, zo onsterfelijk was die Edward Cullen dus ook weer niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.