Trailer: Tale of Tales

Le Pacte

Le Pacte

Shachida

Shachida

Sprookjes zijn de laatste jaren enorm populair. Dankzij het succes van deze verhalen krijgen we de kans om internationale en lang vergeten schrijvers te ontdekken. De sprookjeswereld reikt namelijk veel verder dan de verhalen van de gebroeders Grimm.

Een van de recentste sprookjesfilms is de Engelstalige fantasyhorror Tale of Tales van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone. De film is losjes gebaseerd op de verhalen van Giambattista Basile, een Napolitaanse dichter, hoveling en verzamelaar van sprookjes uit de 17de eeuw. De gebroeders Grimm, die vooral in de 19e eeuw actief waren, hebben trouwens verschillende verhalen van Basile bewerkt, waaronder Assepoester, Doornroosje en Hans en Grietje. Ook de 17de-eeuwse Franse schrijver Charles Perrault en de 19de-eeuwse Deense schrijver Hans Christian Andersen vonden inspiratie in de verhalen van Basile.

Tale of Tales of Il racconto dei racconti vertelt drie verschillende verhalen die zich afspelen in naburige koninkrijken: La Cerva Fatata (The Enchanted Doe), La Pulce (The Flea) en La Vecchia Scorticata (The Flayed Old Lady). Het eerste verhaal gaat over de koning (John C. Reilly) en de koningin (Salma Hayek) van Longtrellis, die helaas geen kinderen kunnen krijgen. De enige wens van de koningin is om zwanger te raken, en ze is bereid om er alles voor te doen.

Le Pacte

Le Pacte

Het tweede verhaal speelt zich af in het koninkrijk van Highhills. De koning (Toby Jones) woont daar samen met zijn dochter Violet (Bebe Cave). Op een dag ontdekt de koning een vlo en besluit hij om het beestje als huisdier te houden. Wanneer het dier sterft, gebruikt hij de huid ervan om een man voor zijn dochter te vinden.

Het laatste verhaal ten slotte gaat over de wellustige koning van Strongcliff (Vincent Cassel). Hij raakt in de ban van een mysterieuze vrouw die prachtig kan zingen. Die vrouw is echter helemaal niet de persoon die hij denkt dat ze is.

Tale of Tales is echt visuele eye candy met prachtige settings, zeer mooie kostuums en originele schepsels. De geweldige muziek van Alexandre Desplat brengt je bovendien onmiddellijk in een magische sfeer. Zeker een aanrader!

@supercalifilm volgen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.