Trailer: The Conjuring 2

Warner Bros.

Warner Bros.

Shachida

Shachida

Drie jaar geleden heeft James Wan een van de spannendste en engste horrorfilms geregisseerd die de laatste jaren het licht zagen: The Conjuring. (Er zou nu een onheilspellende melodie moeten spelen op de achtergrond.) Dit jaar worden we getrakteerd op het vervolg van de film. Van de trailer alleen al krijg ik kippenvel. Spannend!

Oké, ik heb The Conjuring 2 nog niet gezien, maar het moet gezegd: James Wan is een hedendaagse master of horror. Voor de meeste mensen is het moeilijk genoeg om één degelijke horrorfilm te maken, maar Wan heeft ondertussen al minstens vier kaskrakers geregisseerd. Daarnaast heeft hij ook een aantal veelbelovende films geproduceerd, zoals bijvoorbeeld Lights Out, een horrorprent die ook dit jaar uitkomt.

“There was a crooked man… and he walked a crooked mile; The crooked man stepped forth and… rang the crooked bell; And thus his crooked soul… spiralled into a crooked Hell; Murdered his crooked family… and laughed a crooked laugh.”

Warner Bros.

Warner Bros.

Net zoals de eerste film draait The Conjuring 2 om paranormale onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga). Beide films zijn gebaseerd op waargebeurde feiten. Nu ja, ‘waargebeurd’ is in zulke gevallen een vrij groot woord, vind ik. Maar het maakt de verhaallijnen toch ietsje spannender, dus zal ik er maar in meegaan. De echte Warrens waren paranormale onderzoekers uit de Verenigde Staten (van waar anders?) die voornamelijk in de jaren 70 actief waren. Ze hebben ook de New England Society for Psychic Research opgericht. Ed Warren stierf in 2006.

In 1977 reizen Ed en Lorraine Warren naar Londen om de alleenstaande moeder Peggy Hodgson (Frances O’Connor) te helpen. Peggy’s dochter Janet (Madison Wolfe) lijkt bezeten. Al snel worden de Warrens echter zelf het doelwit van de kwaadaardige geesten. Spooky …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.