Trailer voor nieuwe McQueen

20th Century Fox

20th Century Fox

Steve McQueen heeft het respect van filmcritici over de hele wereld snel verdiend. En moeiteloos ook, zo lijkt het. Zowel Hunger als Shame raakten diep verborgen, intense emoties. Pretentieloos richtte McQueen zijn camera naar taboes en rauwe trauma’s. Zijn geheim? Sterke acteurs, raak camerawerk en eenvoud.

20th Century Fox

In tegenstelling tot zijn vorige twee films, heeft 12 Years a Slave een veel wijder palet. Dat maken we uit na het zien van de eerste trailer. Talrijke decors, historische kostuums, tientallen figuranten en het Amerikaanse Zuiden als filmlocatie. 12 Years a Slave gaat over het helse avontuur van de Amerikaanse burger Salomon Northup (Chiwetel Ejiofor) die gevangen wordt door handelaars en als slaaf verkocht aan een katoenplantage.

Bijna 150 jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog is Amerikaanse slavernij nog steeds zowel een gevoelige als ontvlambare kwestie. Quentin Tarantino nam eerder dit jaar een frivool loopje met een gelijkaardige plot en Amerikaanse president Obama ging enkele weken terug nog een kijkje nemen naar de slavenforten in West-Afrika.

McQueens 12 Years is natuurlijk een volledig ander soort film dan Tarantino’s Django Unchained. Niemand twijfelt aan de ernst waarmee de in Amsterdam wonende Britse regisseur het thema zal behandelen. Om het verhaal het nodige karakter te geven, verzamelde hij een eliteleger aan acteurs. Klaar voor de opsomming? Michael Fassbender (uiteraard), Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Paul Giamatti, Michael K. Williams (Boardwalk Empire), Garret Dillahunt (Looper), Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) en Brad Pitt. Rekening houdende met de de redelijk constante kwaliteit van hoofdrolspeler Ejiofors acteerprestaties, voorspellen een groot aantal nominaties, prijzen en awards voor 12 Years a Slave.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.