Brussels Film Festival presenteert: Competitie voor muziekdocumentaires

BRFF

BRFF

Het Brussels Film Festival (BRFF) slaat voor haar elfde editie de handen in elkaar met  de Fête de la Musique. Ze zal dus net als het Filmfestival van Gent ruim aandacht besteden aan muziek en aan de link met cinema. Zo stelt het BRFF bijvoorbeeld in Flagey een internationale competitie voor van een tiental muziekdocumentaires, met een aantal Belgische premières. Verwacht je onder meer aan volgende veelbelovende titels:

Mistaken for Strangers (Tom Berninger) – 25 Juni
Tom is de broer van Matt Berninger, frontman van The National. Ze zijn erg verschillend van elkaar: Tom is een metalhead, een feestbeest zonder doel in zijn leven. Matt is een perfectionist met een sterk charisma. Matt neemt zijn broer aan als roadie voor hun nieuwe toer. Tom beslist om er een film van te maken.

Charles Bradley : Soul of America (Poull Brien) – 21 juni
Het ongelooflijke verhaal van Charles Bradley, 62 jaar tijdens het draaien van deze docu. Hij leefde altijd in armoede en isolement, en zijn droom was om een professionele soulzanger te worden. Hij ontmoet één van de producers van Daptone Records die hem helpt om zijn carrière op te starten en dusdanig zijn leven te veranderen.

Pussy Riot – A Punk Prayer (Mike Lerner, Maxim Pozdorovkin) – 20 juni
Drie jonge vrouwen riskeren een zware celstraf voor een muzikale en satirische performance in de grootste kathedraal van Moskou. De film herneemt de feiten en volgt het zwaar gemediatiseerde proces. Een aangrijpende film over de vrijheid van meningsuiting in het Rusland van Poetin.

Round the Bend (Dimitri van Zeebroeck) – 20 juni, met aansluitend een showcase van Bent Van Looy
Rusteloze en creatieve ziel Bent Van Looy (Das Pop) verhuist even naar Los Angeles voor de opnames van zijn eerste soloplaat met topproducer Jason Falkner. Het resultaat is een intiem portret van Bents invloeden, creatieproces, reizen en een cinematografisch Los Angeles.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.