Horror in 2014: deel 2

Relativity Media

Relativity Media

Vorige week hadden we het over de nieuwste projecten van ouwe horror-rot Eli Roth en de beloftevolle regisseurs Ti West en Adam Wingard. Deze week is het de beurt aan drie zeer verschillende films. Cheap Thrills biedt ons lucratieve fysieke pijn, Big Bad Wolves zeemzoete wraak en Oculus creepy scares. Trailers en posters incluis bitches!

Drafthouse Films

Drafthouse Films

Cheap Thrills

In Cheap Thrills verliest Craig (Pat Healy) zijn baan en zijn appartement. Dan rest natuurlijk maar één ding: je lam zuipen op café. In een bar ontmoet hij dan ook een oude vriend en een koppel dat de twee betaalt om bepaalde opdrachtjes uit te voeren. Het begint vrij simpel: 200 dollar voor wie het langst zijn adem kan inhouden, maar langzaam ontspoort dit onschuldige spel in buitensporig geweld.

Links zie je hoofdrolspeler en armoezaaier van dienst Pat Healy (The Innkeepers). Wie je misschien ook zal herkennen is David Koechner als rijke gek en Sara Paxton (The Innkeepers) als zijn vriendin. Cheap Thrills ziet er donker maar verdomd hilarisch uit. Laat die vuistslagen maar komen!

United Channel

Big Bad Wolves

Het verbaast ons niets, Quentin Tarantino die Big Bad Wolves de beste film van 2013 noemt. Deze prent is namelijk een wraakthriller met hoog Tarantino-gehalte. Extreem geweld, het krankzinnige randje en de losse, humoristische toon kunnen we al aanvinken. In de trailer zien we ook nog een ‘hommage’ aan de befaamde oorscène uit Reservoir Dogs. Of de film hetzelfde niveau haalt als een Tarantino, dat is een heel andere zaak, maar de moeite waard is ie nu al.

Deze Israëlische film vertelt het verhaal van drie mannen die serieus in botsing komen met elkaar. De vrijgekomen godsdienstleraar Dror, verdacht van een reeks kindermoorden, wordt het slachtoffer van Gigi, de vader van het laatste slachtoffertje. Hij krijgt dan weer te maken met politiedetective Miki die zelf de godsdienstleraar wil aanpakken.

Hopelijk dit jaar in de Belgische zalen!

Relativity Media

Oculus

We kijken al een tijdje uit naar Oculus, hier een beetje de vreemde eend in de bijt. Deze bovennatuurlijke horrorfilm van Mark Flanagan draait rond een behekste spiegel die broer-zus Tim en Kaylie het leven behoorlijk zuur maakt. Eerst verliezen ze hun ouders door dit spiegeltje aan de wand en eens Tim vrijkomt lijkt alle miserie terug te komen. Met huiveringwekkende hallucinaties dompelt het mysterieuze stukje glas hen onder in een donker universum tjokvol nachtmerries.

Dat het de producers van Paranormal Activity en Insidious zijn zegt nog niets. Maar die trailer, gadver! Dit zou wel eens de meest angstaanjagende prent van het jaar kunnen zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.