Poster en trailer voor Wrong Cops

IFC Midnight

IFC Midnight

De politiekomedie, het is een genre apart. Ondergetekende heeft nog steeds nachtmerries over de Police Academy-vehikels. De titel Wrong Cops deed me dus niet bepaald een gat in de lucht springen. Ook de eerste poster voor de film doet geen hoogstaande cinema vermoeden.

IFC Midnight

Maar als ik je vertel wie achter Wrong Cops zit, weet je dat het een specialleke wordt. Regisseur van dienst is Quentin Dupieux. De Fransman was eerder al verantwoordelijk voor onder meer Rubber, een bizarre prent over de killing spree van een autoband met telepathische krachten.

In Wrong Cops maken we kennis met een groep incompetente politieagenten uit L.A. Wanneer een van hen per ongeluk iemand neerschiet, moeten ze van het lichaam zien af te geraken. De cast bestaat onder meer uit Ray Wise en Grace Zabriskie, die ooit nog samen in Twin Peaks te zien waren als de ouders van wijlen Laura Palmer. Verder is er ook nog Marilyn Manson, die ondanks zijn 44 lentes een tiener mag vertolken.

Uit de trailer leiden we af dat het plot niet bijster veel voorstelt. Voor een behoorlijke dosis absurditeit ben je waarschijnlijk wel aan het juiste adres.

Quentin Dupieux regisseerde niet alleen Wrong Cops, hij leverde ook de muziek voor de film. Dat mag niet verbazen, want onder het pseudoniem Mr. Oizo is hij al jaren actief in de elektroscene. Je kent hem vast nog wel van het nummer Flat Beat. Als uitsmijter geven we je nog de clip van deze monsterhit uit 1999 mee, ook geregisseerd door Dupieux. Alvast mijn excuses voor de pijnlijke nek die je zeker en vast overhoudt aan deze video.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.