Review: Side Effects

Independents Films

Rating: ★★☆☆☆

Steven Soderbergh gooit de handdoek in de ring na Side Effects. De man heeft een indrukwekkend palmares, waaronder de befaamde Ocean’s-reeks, Erin Brockovich, Traffic, Contagion en recent nog Magic Mike. Side Effects is jammer genoeg niet de kers op de taart van zijn oeuvre.

Independents Films

De grootse verdienste van de film is de uithaal naar de pillenindustrie en psychiaters die hun patiënten volstouwen met een arsenaal aan uppers en downers. Jude Law kruipt in de huid van de iets te zelfverzekerde psychiater Jonathan Banks die zijn patiënte Emily Taylor het beproefde antidepressiva Ablixa voorschrijft. Taylor lijdt na de terugkomst van haar man uit de gevangenis namelijk aan een zelfdestructieve depressie. Het middeltje heeft fatale bijwerkingen, waarna de queeste begint naar de schuldige: patiënt of psychiater. De sterkste troeven zijn al gauw uitgespeeld, want na de moord loopt de spanning als lucht uit een ballon.

Independents Films

Banks ontspoort vanwege de schuldbetuigingen, maar zelfs aan lager wal blijft Jude Law er te glad uitzien. Ondanks de stoppelbaard. Rooney Mara, de ster uit The Girl with the Dragon Tattoo, doet haar best om het mysterieuze en kwetsbare vogeltje te spelen, maar de combinatie van apathie en gelispel werkt eerder op de zenuwen. En dan is er nog Catherine Zeta-Jones die met haar brilletje en strakgespannen haren een wandelend cliché van een psychiater is.

Side effects is filmtechnisch van goede kwaliteit, strak gemonteerd en met enkele fraaie plaatjes van Manhattan, maar dat kan niet verdoezelen dat de ontknoping net als Zeta-Jones’ kapsel bij het haar is getrokken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.