Teaser voor Prinses Kaguya

Studio Ghibli

Studio Ghibli

Studio Ghibli, de bekendste animatiestudio van Japan heeft na het vertrek van Miyazaki Hayao en zijn laatste Ghibli-productie The Wind Rises nog een ander filmpje klaar liggen. De studio geeft een tweetal teasers vrij om ons een idee te geven van hoe The Tale of Princess Kaguya er zal uitzien.

Studio Ghibli

Kaguya-hime no monogatari is een adaptatie van de meer dan 1000 jaar oude legende Taketori Monogatari. Dat sprookje gaat over een simpele bamboeteler die op een dag een kind vindt in een bamboestam. Het meisje groeit uit tot een bovennatuurlijke schoonheid waar prinsen van over de hele wereld voor vallen. Teneinde hun liefde te bewijzen vraagt ze de huwelijkskandidaten de meest onmogelijke queesten te volbrengen.

Kaguya-hime is het werk van Takahata Isao, medestichter van Ghibli en tegengewicht voor Miyazaki’s bombastische levensvreugde. Na het prachtige maar ongelooflijk deprimerende Grave of the Fireflies, staat Takahata vooral bekend voor zijn adaptatie van de cartoon My Neighbours, The Yamada’s. Terwijl Miyazaki uitmunt in het gebruik van de meest vernieuwende en halsbrekende manieren om zijn films visueel dynamisch te houden, zweert Takahata bij minimalisme en soberheid.

Studio Ghibli

Dit valt eveneens op bij het bekijken van beide teasers. Wat op het eerste zicht lijkt op amper geanimeerde storyboards, is ontegensprekelijk een sterk staaltje Japanse animatie in de meest pure vorm: zware lijnen, stabiele achtergrond, bewegend onderwerp en een voorbijflitsende voorgrond. Takahata houdt het visueel simpel maar weet net dankzij die soberheid de focus te leggen op het menselijk aspect en te charmeren op emotioneel vlak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.