The Angels’ Share

Entertainment One

The Angels’ Share (2012) is de nieuwste van de Britse regisseur Ken Loach (1936). Loach wordt deze week zesenzeventig en filmt al vijftig jaar. Doorheen zijn carrière bewees hij over talent te beschikken en leverde ontelbare pareltjes af. Ondertussen is hij een ervaren vakman en slaat met zijn nieuwste films een lichtjes andere richting in. Van sociaal geëngageerde drama’s als Kes (1969), My name is Joe (1998), Sweet Sixteen (2002)) naar bitterzoete komedie’s Looking for Eric (2009) en dus The Angels’ Share.

Ook het hoofdpersonage in The Angels’ Share slaat een andere richting in. Met de geboorte van zijn zoon en het op een haar na ontsnappen aan een gevangenisstraf lijkt het criminele leven nog allerminst een goede keuze. Bij toeval ontdekt hij een passie en neus voor whisky en grijpt de kans op een nieuwe carrière met beide handen.

Loach brengt in zijn oeuvre doorheen het drama steeds een groot gevoel voor humor. Met Looking for Eric hield hij het zonder moeite een volledige film vol. Geen twijfel dat ook The Angels’ Share op onze lachspieren en traanklieren zal werken. The Angels’ Share speelt vanaf 27 juni in de bioscoop.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.