Trailer en Sundance-ticket voor The Raid 2

XYZ Films

XYZ Films

Vorig jaar trakteerden Gareth Evans en de Indonesische cinema ons op The Raid, de perfecte actiefilm. Adrenaline van begin tot einde, geen overbodige uitleg en camerawerk om van te smullen. “Meer van dat!”, schreeuwden we in koor gedurende de zomer. En ons verzoek werd ingewilligd.

XYZ Films

The Raid 2: Berandal pikt het verhaal op waar de eerste film eindigde. Officier Rama raakt heelhuids uit het belegerde appartementsgebouw. Maar de criminele syndicaten van Jakarta hebben hem en zijn familie in het vizier. Om hun veiligheid te garanderen, moet hij ingaan op het voorstel om undercover te gaan. Zijn missie: infiltreren binnen een nieuwe criminele familie door aan te pappen met de zoon van de baas.

De Infernal Affairs/The Departed-aanpak van het script is gelukkig weinig meer dan een excuus om het tempo van de Indonesische vechtkunst terug op te pikken. De trailer is een makkelijke maar efficiënte montage van Händels Sarabande op prachtige visuele vondsten en de dynamische stunts van hoofdrolspeler Iko Uwais en andere vechtersbazen. The Raid is geen hoogstaande cinema, maar wel zodanig verfrissend in het actielandschap dat het onze aandacht verdient, en iets meer. Bij Sundance zagen ze dat ook in. Deze sequel is dan ook alvast onderdeel van de officiële selectie. Autostunts, tollende camera’s, massagevechten op een modderig gevangenisplein … Kijk en geniet, want wij zien het al volledig zitten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.