Trailer: The Railway Man

The Weinstein Company

The Weinstein Company

Het gebeurt wel vaker dat verschillende studio’s tegelijk werken aan films gebaseerd op hetzelfde boek, of films die gesitueerd zijn in dezelfde historische context. Zoals je eerder kon lezen op Supercalifragilistic is Angelina Jolie bezig aan Unbroken, het verhaal van de Amerikaanse oorlogsheld Louis Zamperini. Zamperini kreeg het tijdens de tweede wereldoorlog zwaar te verduren in een Japans kamp.

The Railway Man vertelt het eveneens waargebeurde verhaal van de vorig jaar overleden Eric Lomax (Colin Firth), die gedwongen werd te werken aan de spoorweg tussen Thailand en Burma – de zogenaamde Death Railway – nadat hij in de handen viel van de Japanners. Zowel Zamperini als Lomax bleven zwaar getraumatiseerd achter na de oorlog. Beiden werden tijdens hun gevangenschap geviseerd door één bepaalde Japanner wiens beeld ze niet kunnen loslaten. Gesteund door zijn vrouw Patricia (Nicole Kidman) zoekt Lomax de confrontatie met zijn demonen.

The Railway Man werd geregisseerd door de vrij onbekende Jonathan Teplitzky en brengt voor het eerst Colin Firth en Nicole Kidman samen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.