Totale zombiechaos in 2de World War Z trailer

World War Z

Paramount Pictures

2013 wordt weer een jaar vol zombies, zo onderstreepte ook collega-redacteur Matthias Van De Velde onlangs in zijn uitstekende artikel De overvloed aan zombies na Romero. In Warm Bodies krijgen ze gevoelens, in The Walking Dead worden ze Walkers genoemd, en in Game of Thrones spreekt men over White Walkers. De volgende in het rijtje is World War Z, de nieuwe film van Marc Foster (Monster’s Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace). Daarin moet niemand minder dan Brad Pitt (Fight Club, Se7en) zijn familie verlaten om de wereld te beschermen tegen de levende doden.

Brad Pitt

Paramount Pictures

Dat World War Z uiteindelijk nog in de zalen komt, mag een half mirakel heten. De film, losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks, werd immers geteisterd door uitzonderlijk veel productieproblemen. Zo werd Damon Lindelof ingehuurd om het scenario te herwerken en moesten er vele scènes herfilmd worden, waardoor de geplande release van december 2012 niet gehaald werd. Dit alles en meer zorgde ervoor dat de kostprijs van de film opliep tot een indrukwekkende 170 miljoen dollar.

Grote twijfels dus, die Paramount met enkele trailers wil doen verdwijnen. Die stellen World War Z voor als een ambitieuze, grootschalige rampenfilm met veel, heel veel zombies. Vooral de scène waarin Brad Pitt naar een helikopter springt, achterna gezeten door een horde sprintende ondoden à la 28 Days Later, valt op. Verder indrukwekkend om zien is de tsunami aan zombies over een kantelende bus en een scène waarin zombies over elkaar heen kruipen om over een muur te raken. Hier en daar rijst er kritiek op de gebrekkige CGI, maar oordeel vooral zelf. Wij zijn alvast voorzichtig positief.

World War Z speelt vanaf 3 juli in de Belgische bioscoopzalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.