Trailer: Devil’s Knot

Paradiso

Paradiso

Als Devil’s Knot binnenkort bij ons in de zalen komt, dan weet ik zeker dat de recensies bol zullen staan van zinnen in de trant van ‘soms overtreft de realiteit de fictie’ of ‘de werkelijkheid is vaak het beste scenario’. Toegegeven, de premisse van de film is spectaculair. Devil’s Knot is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ‘West Memphis Three’, drie jongeren die in 1994 het nieuws haalden voor de vermeende moord op drie kleine jongens. De drie kregen jarenlange celstraffen, één van hen werd zelfs veroordeeld tot de doodstraf.

Worldview Entertainment

Paradiso

In 2007 kwam er echter nieuw forensisch bewijs te voorschijn dat de zaak in een ander daglicht stelde. De West Memphis Three kregen, via een ingewikkelde juridische constructie, hun vrijheid terug en houden tot op de dag van vandaag hun onschuld staande, een bewering die ondertussen wordt gedeeld door twee ouderparen van de slachtoffers. De zaak is veelbesproken in de States, de West Memphis Three mochten het gaan uitleggen in televisieshows overal te lande en ondertussen kan je al een bescheiden Ikeakast vullen met literatuur over de kwestie. Achttien jaar onschuldig in de cel zitten, het zal je natuurlijk maar overkomen.

Ondertussen verscheen er dus ook Devil’s Knot over de Three, waarvan je hieronder de trailer kan bekijken. De Egyptisch-Canadese regisseur Atom Egoyan kon voor zijn film sterren als Reese Whiterspoon en Colin Firth strikken. Twee rasacteurs, waarvoor we wel eens een vrijdagavondje cinema willen uitrekken. Let ook op het spooky sfeertje van de trailer, want America wouldn’t be America als er ondertussen geen web van mythes over occulte en satanische handelingen rond de West Memphis Three-zaak gespannen was.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.