Trippy teaser voor Wheatley’s A Field in England

Cinéart

Cinéart

Down Terrace, Kill List en Sightseers bezorgden regisseur Ben Wheatley een heuse rep in filmland. “Eigenzinnig” en “onorthodox” zijn twee adjectieven die vaak vallen. Eén ding is zeker, het Britse talent  is vandaag de dag een lichtpunt van originaliteit op een filmmarkt die overspoeld wordt door steeds dezelfde slappe kak. Sequels, reboots en prequels, diezelfde miserie waar we bij Supercalifragilistic al de volle twee bestaansjaren over zagen.

Wheatley’s nieuwste prent kan deze zomer dus voor de nodige verademing zorgen. A Field in England vertelt het verhaal van een groep soldaten die tijdens de Engelse burgeroorlog gevangen genomen worden door een alchemist. Hij leidt ze in een wijd paddenstoelenveld waar ze ten prooi vallen aan gewelddadige en schrikwekkende krachten.

Cinéart

Een bizar, haast absurd verhaal, maar zo typisch Wheatley. De film wordt niet voor niets omschreven als een “psychedelic trip into magic and madness”. Check de old school horror-teaser hieronder en je snapt meteen wat men daarmee bedoelt. Om een vollediger beeld te krijgen kijk je best ook naar de trailer daaronder.

De cast herbergt ook enkel goed nieuws. Zo krijgen we opnieuw Michael Smiley (Kill List) te zien. Ook Reece Shearsmith uit The League of Gentlemen speelt een hoofdrol. In de UK verschijnt A Field in England volgende vrijdag tegelijk in de cinema, op tv en op Video On Demand. Ik kruis m’n vingers al voor een Belgische verdeler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.