“You can’t be half a gangster, Nucky”

HBO

(Wie seizoen 2 van Boardwalk Empire nog niet heeft gezien stopt nu best met lezen.)

In september start op HBO het derde seizoen van het gangsterdrama Boardwalk EmpireDe verwachtingen zijn nu al extreem hooggespannen. Na de misselijkmakende mokerslag op het einde van seizoen 2 – Nucky (Steve Buscemi) die koelbloedig ex-protégé Jimmy Darmody (Michael Pitt) in z’n face knalt – blijven er nog maar bitter weinig personages over waarmee we ons kunnen identificeren.

Toegegeven, Jimmy had Nucky maar nooit moeten verraden, maar naar het tragische einde toe werd de onfortuinlijke jongeman wél steeds geliefder bij het publiek. Nucky daarentegen verloor door de noodlottige moordscène in één klap alle sympathie die hij in de voorgaande 23 afleveringen had verworven. En Nucky’s Ierse vlam, Margaret Schroeder (Kelly Macdonald) is hetzelfde lot beschoren: in de finale van vorig jaar gaf ze Nucky’s landgoed heimelijk weg aan de Kerk om hem te beboeten voor zijn zonden. Niet meteen de meest vrome beslissing, aangezien ze zelf allesbehalve vrij is van schuld.

Wat er ook gebeurt, ik ben ervan overtuigd dat de scenaristen weer uitstekend werk zullen leveren – met of zonder de sympathie van de kijker. Uit de teasers valt de belangrijkste evolutie van komende episodes af te lezen: Nucky wordt een volbloed crimineel en maakt eindelijk zijn handen vuil voor meer winst. (Merk op hoe hij in één van de trailers zijn pistool, trouwring en roos laat vallen en vervolgens alleen het pistool opraapt.) Ook gok ik op meer screentime voor Al Capone (Stephen Graham), die nu echt wel eens aan zijn opmars mag beginnen werken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.