Waarom gaan kijken naar MIB III

shot uit Men in Black 3

Sony Pictures

Na tien jaar werd het opnieuw tijd om een Men In Black te lanceren. Woensdag gaat voor de derde maal een Men In Black in première in België. Deze prent leent zich dan ook uitstekend om te worden uitgebuit in dit nieuw aangevatte 3D-tijdperk. Will Smith en Tommy Lee Jones spelen nog steeds Agent J en Agent K, al blijkt nu ook een derde acteur om de hoek te komen loeren. De jongere versie van agent K zal namelijk gespeeld worden door Josh Brolin (bekend van No Country For old Men). We weten nog niet wat de film in petto heeft. Maar we geven je alvast 5 redenen waarom je hem zou moeten zien.

1 “Back in time”

De eerste reden is het titelnummer van de film “Back in Time” van Pitbull, gemaakt voor deze nieuwe Men in Black. Dit hitje scoorde meteen een 13de plaats bij zijn intrede in de Ultratop 50. In het clipje van deze hit kan je meteen ook al enkele scènes uit de film spotten. Al zou ik eerder pseudo-scènes zeggen, aangezien de blanke rapper er overdadig veel in voorkomt. En geef toe, laat ons met z’n allen hopen dat hij niet in de film voorkomt. Het is een commercieel getint nummer dat af en toe doorprikt wordt met een ‘catchy’ sound en eindigt -om volledig trendy te zijn- met wat Dubstep. Als je eventjes naar TMF of Jim zapt en het een uurtje erop laat staan, zal je vast en zeker een glimp opvangen van het clipje. Of je kan ook gewoon hier klikken.

http://www.youtube.com/watch?v=LIDwgpBh0Aw

2 William ‘Will’ Smith

Voor mij persoonlijk één van de beste acteurs afkomstig uit de jaren 60. Hij kan heerlijk grappig zijn en tegelijk vertolkt hij zij agent-rol met verve in de voorgaande films. Ik herinner mij daarnaast dan ook zijn solo slims na de eerste 2 MIB’s in I Am Legend, The Pursuit of Happyness en dan vergeet ik nog Hancock en andere . Allemaal films waar hij in schitterde. Hij en regisseur Barry Sonnenfeld lijken een ideale cocktail aangezien de films waarmee regisseur Barry grotendeels zijn villa’s bouwde, uitgebeeld werden door Will Smith. Dan denk ik naast de eerste 2 MIB’s ook aan de Wild Wild West, die er best mocht wezen. En mocht u nu jaren ondergedoken hebben en geen van zijn films gezien hebben. Dan kan je nog altijd terug denken aan The Fresh Prince of Bel-Air waar hij de hoofdrol vertolkte en zo heel tv-minnend Amerika achter de buis kreeg. En veel is hij niet veranderd, behalve dat hij wat meer spierballen erbij heeft zoals elke Hollywood-acteur. Maar zijn acteerwerk bleef altijd uitmuntend.

columbia pictures

3 Naar de cinema en als het eventjes kan in 3D

Deze filmrol -al hoop ik dat die niet echt via filmrol wordt afgespeeld, maar digitaal- verdient het om in de cinema te worden bekeken. Want een 15-inch scherm en 2 belabberde laptopboxen zouden onrecht doen aan deze Sonnenfeld-prent. Het geweergeluid en de vechtscènes moeten uit de cinemawoofers knallen, bruisen en knetteren als het ware gaat om een hardcorefest. En als je daar dan toch staat aan de kassa, smijt dan ook die euro’s erbij voor de 3D-versie, want deze film lijkt mij uitermate geschikt om met een brilletje op te bekijken. U ging die euro’s toch hoogstwaarschijnlijk aan een ongezonde knabbel uitgeven.

4 Monsters

Als we eventjes terug in de tijd gaan en de 2 vorige films uit ons geheugen halen. Dan herinner ik mij de prachtige monsters zoals the worm guys en Frank (pratende hond) die niet alleen grappig klonken maar er ook nog eens grappig uitzagen. Het grafisch departement heeft alvast weer zijn best gedaan om de monsters er nog meer levensecht te laten uitzien als in de 2 voorgaande films. Maar niet enkel de monsters zijn prachtig gemaakt, ook al de andere technische snufjes uit deze MIB III zoals de geweren zijn knap gemaakt. Laten we hier niet teveel over leuteren. Maar oordeel zelf. Dit alles kan je aanschouwen in de teaser trailer. Deze geven we u hier op een schoteltje.

5 Hersenloos entertainment

Na een zware maaltijd heeft u enkel zin om iets lichts te verorberen de volgende maaltijd. Na een zware werkdag is dit ook zo. Dan biedt Men In Black het ideaal middel om uw actieve hersenflora te bevorderen. Weinig denken, veel actie gekruid met wat humor, wat moet een mens nog meer om ’s avonds alles te vergeten en de wereld te ontvluchten aan de hand van wat ‘Sci-Fi’-actie. Zet je hersenen af en enjoy it.

Hopelijk heb ik u overtuigd en ontmoeten we elkaar deze week in de lobby van de cinema. Ik zal er alvast zijn, u komt toch ook?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.