“Waar is het afgewerkte nummer?”

MGM/EON

Live and Let Die is de eerste James Bond-film met Roger Moore. Daarna nam hij nog 6 keer de rol van Britse geheim agent op zich. Wie beter dan Paul McCartney om deze film in te leiden?

UA Records

In de periode na The Beatles had Paul McCartney wat soloalbums uitgebracht en was hij begonnen met een nieuwe groep, Wings. Samen met zijn vrouw Linda McCartney schreef hij de nummers en werd ook Wings een groot succes.

Nog voordat het script van Live and Let Die volledig was geschreven, stapten de producers naar Paul McCartney met de vraag of hij de soundtrack wou schrijven. McCartney was het niet gewoon om rond een titel te schrijven, dus vroeg hij het boek van Ian Fleming en begon het te lezen om een idee te krijgen van het verhaal.

Hij schreef het nummer, nam het op met George Martin en gaf het aan de producers. Hun eerste reactie: “Goeie demo, maar waar is het afgewerkte nummer?” Waarop Macca zei: “Dat is het.” Het werd het succesvolste Bond-nummer tot dan toe en werd genomineerd voor een Grammy Award. Ondertussen is het ook al verschillende keren gecoverd en is het ook live nog steeds een zeer sterk nummer.Het nummer is nog steeds geliefd. Zo hoor je het tijdens Shrek 3.

Leuk om te weten, midden in het nummer als een soort “bridge” zit een kort reggaestuk. Dat heeft Macca erin gestoken, omdat Linda op dat moment enorm bezig was met reggae. Zij vond dat het perfecte genre om dat nummer even te onderbreken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.