Werenfried op het grote scherm

VRT

VRT

Met Belgische krimi’s is het een beetje zoals met Hollandse bieren. Ja, ze bestaan en ja, er is een markt voor. Maar ze smaken verdomd flets. En wie er te veel van consumeert, wordt wakker met een houten kop en een classeur aan existentiële vragen (verdoe ik hier mijn tijd aan?).  Maar zolang het spul vlotjes binnengaat, blijft de productiemolen draaien. En dus krijgen we een langspeler van Witse in de maag gesplitst. En daar is net een trailer van verschenen.

In zijn eerste filmavontuur trekt de norse ex-politieman terug naar zijn geboortestreek om de moord op zijn nichtje te onderzoeken. Hij komt er in aanvaring met de lokale politie, loopt er slechtgezinde bloedverwanten tegen het lijf en, afgaand op de trailer, neemt vreemde filmpjes van zichzelf op op het toilet (?). Meer valt er eigenlijk niet te vertellen. Behalve dan dat het er allemaal wel wat filmischer uitziet dan wat u op zondagavond op één gewoon bent. Van een regisseur als Frank Van Mechelen (Groenten uit Balen) mag je dat gerust ook verwachten. Of ook de plot van een ander kaliber is – alles wat complexer is dan een gemiddelde aflevering van Scooby Doo, Where Are You! zou al een verademing zijn – is zeer de vraag.

Naast Hubert Damen, die ondertussen die Witse-grimas niet meer van zijn gezicht krijgt, duiken ook Wim Opbrouck, Katelijne Verbeke, Ruth Beeckmans, Mathijs Scheepers, Robbie Cleiren, Hilde Van Haesendonck, Isabelle Van Hecke en Govert Deploige op in de film. Oh ja, de Witse-film heet trouwens niet simpelweg Witse, maar wel W. Wat mij dan weer spontaan doet denken aan Bert uit Sesamstraat. Was hij niet de voorzitter van The National Association of “W” Lovers? Wedden dat Bert wild zou zijn van die Werenfried Witse?

Uw Dienaar helaas niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.