Zijn wraak zal zoet zijn

Optimum Releasing

Optimum Releasing

Eén van de beste Engelse films die ik al gezien heb, is ongetwijfeld nog steeds Shane MeadowsDead Man’s Shoes uit 2004. Topacteur – vind ik toch – Paddy Considine speelt in dit psychologische misdaaddrama een ontgoochelde soldaat die het recht in eigen handen neemt.

Optimum Releasing

You know why people give kids drugs? So they can control their minds. ‘Cause they’re fucking weak-minded themselves.

Richard (Considine) keert terug uit het leger naar zijn thuisstad Matlock, hoofdstad van het Engelse graafschap Derbyshire. Hij en zijn mentaal gehandicapte jongere broer Anthony (Toby Kebbell) verblijven op een verlaten boerderij, waar Richard een wraakactie aan het plannen is op een bende drugshandelaars. Die hebben namelijk zwaar geprofiteerd van Anthony terwijl zijn broer in het leger zat.

Optimum Releasing

Op een gegeven moment raakt Richard in een hevige discussie verwikkeld met Herbie (Stuart Wolfenden), een van de drugshandelaars. In het onderstaande fragment zie je hoe Herbie de anderen over zijn ontmoeting vertelt. Je ziet ook heel duidelijk dat er aan Richard (de gemaskerde psychopaat) op een heleboel wijzen iets mankeert.

Soz: He wasn’t a spastic.
Richard: He fucking was a spastic. He was a fucking nana.

Dead Man’s Shoes is trouwens niet alleen heel spannend. De muziek van Aphex Twin is echt super, Danny Cohens cinematografie is gewoon uitstekend en de dialogen zitten ook goed. Kortom, deze moet je gezien hebben!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.