Win Blu-ray’s van Les Misérables

Sony

Sony

Neen, neen. We maken hier geen vergissing. Supercalifragilistic geeft weldegelijk Blu-ray’s weg van Les Misérables. Niet van de nieuwste versie door Tom Hooper. Wel de dramatiche vertelling door Bille August uit 1998. Zonder dans, zonder zang, maar wel met kleppers van acteurs als Liam Neeson, Geoffrey Rush en Uma Thurman.

I order you to forgive yourself.

Sony

Deze verfilming van Victor Hugo’s doek is een episch verhaal over liefde, eer en obsessie. Het vertelt het verhaal van Jean Valjean, een Fransman die voor 19 jaar veroordeeld werd voor het stelen van een brood. Nadat hij vrijkomt uit de gevangenis probeert hij op het rechte pad te blijven en een ander leven op te bouwen. In het begin lukt dat nog niet zo goed. Hij steelt het zilverwerk van de persoon die hem onderdak geeft. Maar Jean krijgt zowaar nog een nieuwe kans.

Hij grijpt die kans met beide handen. Zo goed zelfs, dat hij het weet te schoppen tot burgemeester van het armoedige Vigau. Daar wordt hij hopeloos verliefd op de mooie, maar zwakke prostituee Fantine (Uma Thurman), die hem op haar sterfbed smeekt te zorgen voor haar dochter Cosette (Claire Danes).

It’s a pity the law doesn’t allow me to be merciful.

Sony

Wie deze filmversie met de musicalverfilming vergelijkt zal grote verschillen opmerken. De liefdesrelatie tussen Cosette en Marius wordt door August naar de achtergrond verschoven. Ook het personage Thénardier en dochter Eponine zie je amper. Deze Les Misérables legt de klemtoon op de relatie tussen Jean Valjean and Javert. Valjean is ondanks al zijn goede daden nog steeds de dief op de vlucht die Javert in de gevangenis wil krijgen.

Oorspronkelijk zou Gabriel Yared de muziek schrijven. Maar het mocht niet zijn. Later vertelde Yared dat het niet wou klikken tussen hem en de regisseur. Yared werd uiteindelijk vervangen door Basil Pouledoris. Alleen was de vervanging nogal op de laatste minuut en stond de naam van Yared op heel wat voorgedrukte affiches.

Extra’s op Blu-ray:

• A First Look At Les Misérables

Supercalifragilistic geeft 5 Blu-ray’s weg van Les Misérables. Deelnemen kan van 25 februari tot en met 1 maart 2013. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgesloten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.