Win dvd’s Anna Karenina

Universal

Universal

Anna Karenina moet zowat het bekendste en meest geliefde werk zijn van de Rus Leo Tolstoj. Het werd al tal van keren op de planken opgevoerd. En al evenveel keren kreeg het verscheurend liefdesverhaal een filmadaptatie. Wat kan een nieuwe filmversie dan nog bieden? Veel, heel veel. Met dank aan regisseur Joe Wright en scenarist Tom Stoppard (Shakespeare in Love). Zij maken er een muzikaal spektakel van waarin weelderige kostuums, schilderachtige locaties en oorstrelende muziek stuk voor stuk een eigen stek krijgen.

It would be a sin to help you destroy yourself.

Universal

Regie: Joe Wright
Cast: Keira Knightly, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Matthew MacFayden
Muziek: Dario Marianelli

Het jaar is 1874. Het titelpersonage Anna (Keira Knightly) reist van Sint-Petersburg naar Moskou. Ze wil het huwelijk van haar broer redden. Die had immers een affaire met de meid. Als vrouw van een Russische aristocraat (Jude Law) geniet Anna van de nodige aandacht en weelde. Toch zit er ook in haar huwelijk een dikke haar in de huwelijksboter. Op weg naar haar broer ontmoet ze Count Vronsky (Aaron Taylor-Johnson). Een blik is voldoende. Zij zwicht voor zijn bakkebaarden en hij voor haar glimlach. De twee dansen hun weg in de kijker van iedereen. Roddels rollen over de tongen, een stormachtige relatie groeit, de afloop is tragisch voor iedereen.

Romantic love will be the last delusion of the old order.

Universal

Het is al voor de 3de keer dat Joe Wright en Keira Knightly uitpakken met een geslaagde film. Het verhaal (en de afloop) mag dan nog zo gekend zijn, deze versie wil je gewoon zien. Stoppards scenario over de  krachtige exploratie van het menselijk vermogen om lief te hebben, kruipt onder de huid. Alle elementen vallen bij deze film op de juiste plaats. Achter elke scène en elke sequentie schuilt er wel een verrassing. Dat maakt van de prent even levendig geheel. Keira en Aaron bezitten een wederzijdse aantrekkingskracht die van het scherm spat. Jude Law is prima als de koele bedrogen echtgenoot.

Extra’s blu-ray:

  • HD Content
  • Deleted scenes
  • Anna Karenina: An Epic Story about Love
  • Adapting Tolstoy
  • Keira as Anna
  • On Set with Director Joe Wright
  • Dressing Anna
  • Anna Karenina: Time-Lapse Photography
  • SD Content
  • Commentaar met regisseur Joe Wright

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Anna Karenina. Deelnemen kan van 11 maart tot en met 15 maart 2013. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.