Win dvd’s Cloud Atlas

A-Film

A-Film

De heilige drievuldigheid van de cinema slaat weer toe. En dan heb ik het over regisseur Tom Tykwer en componisten Johnny Klimek en Reinhold Heil. Je kent hen van Perfume, de film met een dodelijk geurtje, en van de economisch ondergewaardeerde thriller The International. Voor Cloud Atlas krijgen ze de hulp van Andy en Lana Wachowski. Samen brengen ze voor een prijskaartje van 100 miljoen een indrukwekkend schouwtoneel van werelden en personages tot leven.

Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others. Past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future.

A-Film

Regie: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
Cast: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Jim Broadbent, Ben Whishaw
Muziek: Johnny Klimek en Reinhold Heil

Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt.

Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander door middel van het verleden, het heden en de toekomst wanneer één ziel omgevormd wordt van een moordenaar tot een verlosser en één enkele daad van vriendelijkheid ervoor zorgt dat eeuwen later een revolutie ontketend wordt.

Cloud Atlas is de verfilming van de bestseller van David Mitchell. Actrice Natalie Portman gaf tijdens de opnames van V for Vendetta een exemplaar van het boek aan Lana. Een jaar later volgde al een eerste scriptversie. Ze haalden hun vriend Tom Tykwer werd erbij voor zijn inbreng. Eigenlijk heeft Cloud Atlas drie regisseurs. Beide Wachowski’s en Tykwer namen een deel van de verschillende periodes voor hun rekeningen. Dat zorgt ervoor dat in deze Cloud Atlas alles mogelijk is.

I believe there is a another world waiting for us, Sixsmith. A better world. And I’ll be waiting for you there.

A-Film

Periodes, werelden, verhaallijnen worden steeds met een andere kijk verteld. Ook de acteurs ondergaan tijdens de film een hele transformatie. Niet alleen hun achtergronden veranderen, maar ze veranderen zelfs van geslacht. Portman zou de rol van Sonmi-451 spelen. Maar haar zwangerschap maakte het uiteindelijk onmogelijk. Ze krijgt wel een speciale vermelding tijdens de eindgeneriek. De 451 verwijst naar de andere boekklassieker Fahrenheit 451 van Ray Bradbury.

Supercalifragilistic geeft drie dvd’s weg van Cloud Atlas. Deelnemen kan van 16 september tot en met 20 september 2013.

  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

Deze wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.