Win dvd’s Machine Gun Preacher

Machine Gun Preacher

E1

In Pittsburgh mag Sam de gevangenis verlaten. Thuis hoort hij dat zijn vrouw het strippen heeft ingeruild voor een religieus bestaan. Op een avond pikt Sam een lifter op. Helaas haalt die een mes boven. Sam overleeft de overval, maar is zwaar onder de indruk van de gebeurtenis. Hij laat zich vervolgens dopen en vindt een nieuwe baan. Na een ontmoeting met een Afrikaanse preacher reist hij naar Oeganda en Zuid-Soedan. Hij bouwt er huizen voor de vele kinderen die slachtoffer zijn van de Lord’s Resistance Army (LRA). Meer nog, hij neemt het voor hen op als er nog meer gewelddaden worden gepleegd. Dat levert hem de naam op van de Machine Gun Preacher.

I just like my guns.

E1

Regie: Marc Foster
Cast: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon
Muziek: Asche & Spencer

De film Machine Gun Preacher is gebaseerd op een echt verhaal. Sam Childers’ kinderen van Soedan bestaan echt. Een zwaar aangepaste en meer toegankelijke versie van de film werd op verschillende locaties vertoond. De opbrengsten ervan waren voor het project dat alle hulp en centen kan gebruiken. Helaas zijn deze kinderen niet de enige slachtoffers van (oorlogs)geweld in de wereld.

In God’s eyes, every man is a brother.

 

E1

Deze film legt de vinger op de vele wonden en doet ons herinneren dat er heel wat mensen zijn in nood. Machine Gun Preacher schuwt het geweld niet omdat het behoort tot de realiteit. Dat die realiteit hard en onrechtvaardig is laat regisseur Marc Foster dan ook meermaals zien.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Machine Gun Preacher. Deelnemen kan van 10 september tot en met 14 september 2012. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.