Win dvd’s Mandela: Long Walk To Freedom

Paradiso

Paradiso

Vorige zomer werd Nelson Mandela verkeerdelijk dood verklaard. Het was een pijnlijk moment voor de vele journalisten die al allerlei verklaringen aan het geven waren tijdens nieuwsuitzendingen. Mandela leefde toen nog. Maar de goede man was al in stilte het Afrikaanse volk aan het voorbereiden op het onvermijdelijke. Uiteindelijk stierf de Zuid-Afrikaanse president op de avond van de première Mandela: Long Walk To Freedom. Qua timing kon het niet slechter/beter. Het plaatste de film meteen extra in de belangstelling.

Regie: Justin Chadwick
Cast: Idris Elba, Naomie Harris, Terry Pheto
Muziek: Alex Heffes

Mandela 1

Paradiso

De film is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie. De prent neemt je mee op de indrukwekkende levensreis van Nelson Madiba Mandela. Je krijgt een unieke visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon – vanaf zijn jeugd in een klein plattelandsdorp tot en met zijn presidentschap van Zuid-Afrika in de jaren 90. De film schetst een eerlijk portret van Mandela als jonge man met een voorkeur voor boksen, snelle auto’s en mooie vrouwen, maar ook als een getalenteerd advocaat en vrijheidsstrijder die wapengeweld niet uit de weg ging om zijn politieke boodschap over te brengen.

I have walked a long walk to freedom. It has been a lonely road, and it is not over yet. I know that my country, was not made to be a land of hatred. No one is born hating another person because the color of his skin. People learn to hate. They can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart.

De film beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze filmfestival van Toronto. Regie lag in handen van Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl). De film overspant zeven decennia uit het leven van ex-president. Producent Anant Singh, die in 1990 bevriend raakte met Mandela toen deze na zevenentwintig jaar gevangenschap werd vrijgelaten, besprak het project door de jaren heen met verschillende acteurs (van Morgan Freeman tot en met uiteraard Denzel Washington), maar uiteindelijk werd gekozen voor de Britse Idris Elba.

Paradiso

Hij speelt met veel overtuigingskracht de rol van Mandela. Hij is de strijder, de man van rechtvaardigheid, de man met het hart op de juiste plaats. Hij is de man van de wijze woorden en de man die het merendeel van zijn leven achter de tralies zit. Naomie Harris (Skyfall) speelt Winnie Mandela. Ook zij heeft een eigen film gekregen, voor wie nog meer wil achterhalen over deze belangrijke figuren.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Mandela: Long Walk To Freedom.

  • Deelnemen kan van 17 maart tot en met 21 maart 2014
  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners van België! 
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

Deze wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.