Win dvd’s Night Train To Lisbon

Paradiso

Paradiso

Boekverfilmingen, we hebben er allemaal een mening over. Zolang er boeken worden geschreven en zolang er films zullen over worden gemaakt, verandert dat niet. Een gelukkig maar. Billie August heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt met Night Train to Lisbon. Dat is immers gebaseerd op het gelijknamig boek van filisoof Pascal Mercier.

We leave something of ourselves behind when we leave a place.

Paradiso

Paradiso

Regie: Billie August
Cast: Christopher LeeJeremy IronsMélanie Laurent
Muziek: Annette Focks

Raimund Gregorius (Jeremy Irons) is een geliefd leraar Latijn en deskundige in oude talen. Zijn leven neemt een bijzondere wending wanneer hij een mysterieuze jonge vrouw behoed haar leven te beëindigen door van een brug te springen. Als de vrouw vervolgens spoorloos verdwijnt laat ze haar jas bij Raimund achter, met daarin een boek van Portugese dokter Amadeu de Prado en een nachttreinticket naar Lissabon.

Given that we live only a small part of what there is in us – what happens with the rest?

Al zoekende naar de achtergrond van het boek en de schrijver ontvouwt zich langzaam een tragische liefdesgeschiedenis, vol emotionele intriges en overdenkingen naar de ware zin van het leven. Night Train To Lisbon is de verfilming van het gelijknamige bestseller boek van Pascal Mercier.

Paradiso

Billie August tekent voor de regie. Bij een groot publiek zal de naam van Billie August niet meteen iets zeggen. Maar de man heeft al enkele interessante films gemaakt. Denk aan Goodbye Bafana (2007), Smilla’s Sense of Snow (1997) en de minder muzikale versie van Les Misérables (1998). Maar de Deen heeft ook een Oscar, Golden Globe en twee keer een Gouden Palm op zijn naam staan. Zo bevindt hij in het mooie gezelschap van Francis Ford CoppolaEmir Kusturica en de broers Dardenne.

August las het boek zo’n zeven jaar geleden en was meteen verkocht. Hij moest dan ook geen twee keer nadenken toen hij de kans kreeg voor de verfilming ervan.

“…there was a beautiful atmosphere in the book, a kind of mystery. There was a very special flavor to the book that when we started to work on the script, it was something important for me to try to keep, that universe full of inaccessible people.”

Telkens er een quote uit het boek werd overgenomen in de film, moest het relevant zijn. De filosofische gedachten worden daarom als een actief element in de film verwerkt. Haast even filosofisch is de mooie muziek van de Duitse Annette Focks.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Night Train To Lisbon.

  • Deelnemen kan van 2 december tot en met 6 december 2013.
  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! 
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

Deze wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.