Win dvd’s The Ward

The Ward

A-Film

Het heeft even geduurd voordat The Ward uitkwam op dvd en blu-ray. Maar sinds 24 mei is het een feit. Deze thriller vertelt het verhaal van de jonge Kristen die tegen haar wil wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Ze wordt mishandeld en gedrogeerd. Als ze wakker wordt zit ze onder de wonden. Ze heeft geen besef waar ze is en waarom. Ook de vier andere vrouwen, die ze ontmoet, hebben problemen en kunnen geen antwoord geven op Kristens vragen. Al snel komt ze er achter dat de instelling de thuishaven is voor duistere geheimen.

A-Film

Regie: John Carpenter
Cast: Jared Harris, Amber Heard, Mamie Gummer, Danielle Panabaker
Muziek: Mark Kilian

In 2010 werd deze jongste van John Carpenter losgelaten op het publiek. Het was al een dikke 10 jaar geleden (van Ghosts of Mars) dat Carpenter nog eens had uitgepakt met een volwaardige langspeler. Waarom deze film? Carpenter had nog nooit gewerkt met een volledige vrouwelijke cast, mits uitzondering van Jared Harris, en dat vond hij op zich al een uitdaging. Ook de kleinschaligheid van het verhaal was fysisch niet al te belastend. De regisseur had na Ghost of Mars namelijk last van een burn-out. 40 jaar films regisseren, schrijven en muziek componeren zorgt dat je haast geen privéleven meer hebt. Een beetje tijd voor zichzelf was dus welgekomen.

Gelukkig was het afscheid tijdelijk en vond Carpenter terug de kracht en energie met deze film. Opvallend was dat hij net door die pauze beter en bewuster kon omgaan met zijn acteurs. Door het kleine budget moest hij ook creatief omgaan met zijn tijd, het vertellen van het verhaal en het gebruik van de beperkte ruimtes. Zo spelen de fotografie en de decoratie hier een belangrijke rol. Zich houden aan bepaalde regels, de verwachtingen van een publiek of van een filmstudio doet Carpenter niet. Wat voor hem telt is het maken van een film, en in dit geval heet die The Ward.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van The Ward. Deelnemen kan van 28 mei tot 1 juni 2012. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.