Win dvd’s Tinker Tailor Soldier Spy

Starway film Distribution

Met de verfilming van Tinker Tailor Soldier Spy stond Tomas Alfredson zowaar voor een haast onmogelijke opdracht. Eén: hoe kan je deze klassieker van John le Carré op een correcte manier verfilmen? Twee: hoe kan je een zevendelige tv-reeks van 32 jaar geleden in 1 film gieten? Drie: hoe kan je die serie misschien wel overtreffen? Drie vragen waarop Alfredson een passend antwoord vond. Deze Tinker is geen verfilming van het boek en ook geen herbewerking van de tv-reeks simpelweg omdat die al bestaan en waarom zou je dat nog eens doen. Deze Tinker gaat over loyaliteit en idealen, zaken die volgens Alfredson zeer zeldzame begrippen zijn geworden.

Things aren’t always what they seem.

EOne

Regie: Tomas Alfredson
Cast: Gary Oldman, Tom Hardy, John Hurt,  Mark Strong, Colin Firth, Benedict Cumberbatch
Muziek: Alberto Iglesias

De essentie van het verhaal heeft hij behouden. In de jaren 70, de periode van de Koude Oorlog, moet de gepensioneerde George Smiley (Gary Oldman) een Russische spion ontmaskeren binnen de top van de Britse inlichtingendienst MI6. De top van die inlichtingendienst, bestaande uit Bill Haydon (Colin Firth), Roy Bland (Ciarán Hinds), Percy Alleline (Toby Jones) en Toby Esterhase (David Dencik), mag van niets weten. Smiley roept de hulp in van de jonge Peter Guillam (Benedict Cumberbatch) voor het verzamelen en analyseren van allerlei informatie, die hen naar de mol moet leiden. Al snel is er sprake van een ingewikkelde samenzwering. George belandt in een web van intriges waardoor er op de een of andere manier bloed aan ieders handen hangt… .

De tv-reeks met in de hoofdrol Alec Guiness als Smiley staat gebeiteld als de ultieme spionagereeks. Een heilig huisje waar iedereen met zijn poten moet afblijven. Maar Alfredson heeft het bijzonder slim aangepakt met Gary Oldman in de rol van Smiley. Net als Guiness destijds is ook Oldmans verpersoonlijking van deze figuur dat van een eenzame, teruggetrokken, uiterst intelligente man die in zijn hart geraakt is door toedoen van anderen. Het vinden van de spion is voor hem een persoonlijke zaak.

All I want from you is one codename: Tinker, Tailor, Soldier…

EOne

Even sterk gecast is Benedict Cumberbatch (de Sherlock Holmes van de tv-reeks Sherlock). Hij bevindt zich meermaals op gevaarlijk terrein en een persoonlijk geheim dwingt hem tot een moeilijke keuze. Daarnaast heb je nog de kleine maar zeer relevante bijrollen van Tom Hardy, John Hurt en Mark Strong.

Deze Tinker Tailor Soldier Spy is in geen opzicht te vergelijken met de hedendaagse actiekomedies (Mr & Mrs Smith, Killers, This Means War, Knight and Day) vol ontploffingen, exotische locaties, gadgets en hopen humor. De spionagewereld speelt zich af in afgesloten vergaderzalen, muffe bureaus, archieven en verhalen uit het verleden. De thrillermuziek van Alberto Iglesias sluimert doorheen dit mysterie naar die ene verrader.

Extra’s:

  • Audiocommentaar Tomas Alfredson en Gary Oldman
  • Interviews met cast, regisseur en scriptschrijver
  • Verwijderde scènes

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Tinker Tailor Soldier Spy. Deelnemen kan van 28 mei tot 1 juni 2012.  Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.