Win dvd’s van How I Spent My Summer Vacation

Paradiso

Paradiso

De afgelopen weken heb ik op televisie nog met plezier eens naar de hele Lethal Weapon-reeks gekeken. Vooral de eerste twee films halen nog een deftig niveau en verhaallijn. Deel drie voelt anders en frisser aan door de verschijning van Rene Russo. Maar het verhaal kan je samen met het lachwekkende en compleet overbodige deel 4 in het toilet doorspoelen. Het was met enige heimwee dat ik keek naar good old Mel Gibson. Na zijn zware uitschuiver zoekt de acteur nog steeds die ene rol en die ene film die zijn ster aan de filmhemel opnieuw feller laat schijnen. Dat hij die kans verdient toont Gibson in How I Spent My Summer Vacation ofte Get The Gringo.

Well, boys and girls. To the untrained eye it looks as if crime pays, doesn’t it? But bear in mind, for guys with my particular set of karmic could-be’s, there was bound to be a bump or two down the road. Ah, what the hell. I’m going to enjoy what’s left of the summer…

Paradiso

Regie: Adrian Grunberg
Cast: Mel Gibson, Kevin Hernandez, Daniel Giménez Cacho, Dolores Heredia
Muziek: Antonio Pinto

Driver (Mel Gibson) heeft een slechte dag achter de rug. Zijn plan om met een paar gestolen miljoenen lekker op vakantie te gaan eindigt vroegtijdig. We zien hem vermomd als clown met razende snelheid op de vlucht voor de politie. Tijdens die achtervolging komt hij aan de verkeerde kant van de grens (Mexico) terecht. Heel even willen de Mexicanen hem toch overdragen aan de Amerikanen, maar als ze de buit in zijn wagen zien houden ze hem liever in Mexico. Daar wordt hij door de autoriteiten in een gevangenis gegooid vol zware criminelen. Driver is radeloos, maar dan komt er plotseling hulp uit een onverwachte hoek. Die hulp is een jongen die precies weet hoe alles in de gevangenis draait en werkt. En net dat heeft Driver nodig wil hij levend uit de gevangenis komen.

Look, you’re corrupt, we’re corrupt. There’s one difference. We’re honest about it.

Paradiso

Dat regisseur Adrian Grunberg beroep doet op Mel Gibson komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Grunberg liep immers rond op de set van Edge of Darkness als first assistant director: second unit. En ze liepen elkaar ook tegen het lijf op de set van Apocalypto. Maar eigenlijk is het omgekeerd verlopen. Het was Gibson die op een dag Grunberg in zijn kantoor roep en hem zei:

“I have this idea for a movie about a gringo in a Mexican prison and I think you should direct it”.

En zo geschiedde. De twee hebben voor deze prent nauw samengewerkt. Gibson acteert niet alleen, hij is ook deels verantwoordelijk voor het scenario en heeft de nodige centen op tafel gelegd. En we krijgen waar voor ons geld. Mel is lekker cynisch en humoristisch. Kortom de good guy met een bad attitude zoals vroeger. Zijn personage komt dankzij de muziek van Antonio Pinto nog eens rebelser uit de verf.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van How I Spent My Summer Vacation. Deelnemen kan van 14 januari tot en met 18 januari 2013. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.