Win dvd’s In The Land of Blood and Honey

In the Land of Blood and Honey

EOne

Je kent haar vooral als de ene helft van Brangelina, moeder van een dozijn kinderen en liefhebster van messen en tatoeages. En ja, Angelina Jolie ken je natuurlijk ook als actrice. Eentje die vrij afwisselende projecten maakt. In Wanted smijt ze zich volledig. In Changeling zorgt ze ervoor dat er tranen vloeien. Voor haar regiedebuut In The Land of Blood and Honey smijt ze zich in een brutale oorlog die niemand ongevoelig laat.

I asked myself, “Why is it so easy for some men to kill the other?”

EOne

Regie: Angelina Jolie
Cast: Zana Marjanovic, Goran Kostic, Rade Serbedzija
Muziek: Gabriel Yared

In the Land of Blood and Honey vertelt het verhaal van een Servische man (Goran Kostic) en zijn onmogelijke liefde voor een Bosnische moslimvrouw (Zana Marjanovic). En dat in de vooravond van de Bosnische oorlog in de jaren negentig. De gruwelijke gevechten tussen de verschillende bevolkingsgroepen hebben een enorm effect op hun prille relatie.

Angelina Jolie maakt een film over de burgeroorlog in Joegolavië. Het klinkt even onwaarschijnlijk als Maggie De Block die stewardess is op een vliegtuig voor uitgeprocedureerden. En toch bewijst Jolie dat ze meer is dan een posterbabe die boven de bedden van mannen hangt. Vreemde talen, verschillende nationaliteiten die in realiteit steeds op voet van oorlog met elkaar hebben geleefd, oorlogmisdaden, verkrachtingen en executies…, er zijn leukere onderwerpen waarover je een film kunt maken. Maar dat interesseerde Jolie niet. Ze wou deze film en dit verhaal vertellen na haar bezoek als UN-ambassadrice aan Bosnië en Herzegonvina.

EOne

 

And then I wondered, “Would she kill me if she had the chance?”

Angelina schreef ook nog eens het scenario. Niet onbelangrijk omdat ze zo haar boodschap echt kon overbrengen. Die boodschap is de grootste genocide na de Tweede Wereldoorlog een platform geven. Ze stelt vragen of wij wel voldoende hebben gedaan. Hebben we voldoende hulp geboden. Kijk naar wat er vandaag gebeurt in Syrië. Na maanden van gepraat en diplomatieke afspraken staat het land nog geen stap verder. Dagelijks blijven er slachtoffers vallen. In The Land of Blood and Honey is dus een film met inhoud, met een boodschap en een die jou indien nodig de dagdagelijkse realiteit doet zien.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van In The Land of Blood and Honey. Deelnemen kan van 16 juli tot en met 20 juli 2012. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.