Win dvd’s van Trespass

Trespass

EOne

In de pers hoor je tal van berichtgeving over de stijgende criminaliteit. Vooral de inbraken in woningen doen het ‘goed’. Zo heeft een man een zoekertje geplaatst in de krant om zijn gestolen tekeningen van Margritte terug te krijgen, in ruil voor een vindersloon. Zelfs de dieven kunnen er iets aan overhouden als ze de tekeningen maar teruggeven. Wie hangt tekeningen met de waarde van om en bij de 360.000 euro in godsnaam in zijn woonkamer denk ik dan. Dat is om problemen vragen.

EOne

Problemen krijgen ook Nicolas Cage en Nicole Kidman in Trespass. De Oscarwinnaars Cage en Kidman spelen een rijk echtpaar dat in hun eigen huis gegijzeld wordt door koelbloedige criminelen. Op het eerste gezicht lijkt het gezin een makkelijk slachtoffer om veel geld aan te verdienen, maar al snel ontstaat er een situatie van bedrog en verleiding.

You’re going to be okay.

Regie: Joel Schumacher
Cast: Nicole Kidman, Nicolas Cage, Cam Gigandet
Muziek: David Buckley

In principe maakt het niet uit of je een enorme afsluiting, de meest moderne alarminstallatie of een stel gemeen blaffende en bijtende viervoeters hebt. Als dieven in jouw huis willen zijn dan vinden ze wel een deur of raam waarlangs ze kunnen binnendringen. Terwijl dat de premisse is van de plot toont Schumacher de onderliggende verhoudingen tussen de vier criminelen (twee broers, een vriendin en een vertegenwoordiger van een drugdealer).

Daarnaast moet het gegijzelde gezin hun angsten en zichtbare barsten in hun eigen relaties onderdrukken willen ze deze ingrijpende gebeurtenis overleven. Zo behandelt Schumacher in zijn 23ste langspeler onderwerpen als: vader en moeder die leven om te werken, elkaar uit het ook verliezen en zich plots afvragen wie de persoon is waarmee ze al jaren samenleven. Ze mogen dan ook alles hebben. Niets hebben of niet dezelfde kansen hebben is dan weer het andere uiterste van het spectrum.

Trespass betekent de terugkeer van Andrzej Bartkowiak als cinematograaf. Zijn laatste film als regisseur was Thirteen Days, zijn eerste Romeo Must Die. Waarom deze stap terug? Heel eenvoudig. Hij kent Schumacher van Falling Down waarvoor Bartkowiak de cinematografie heeft gedaan. Of je als kijker nu sympathie hebt voor de inbrekers of de familie is ook voor de 72-jarige Schumacher een moeilijk vraagstuk. Het antwoord kan je zelf geven eens je de film hebt gezien.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van Trespass. Deelnemen kan van 4 juni tot en met 8 juni 2012. Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag. Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners in België! Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is ondertussen afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.