Win dvd’s White Bird in a Blizzard

White Bird in a Blizzard

Lumière

Binnen de alternatieve cinema is Gregg Araki een grote naam. Hij experimenteert vaak met de grenzen van seksualiteit, drugs, muziek, de werkelijkheid en een droomwereld. Het leverde hem de status op van cultregisseur van de queer cinema. Elke volgende film brengt dus een aantal verwachtingen met zich mee. Dat gaat ook op voor White Bird in a Blizzard, sinds 17 maart uit op dvd.

White Bird in a Blizzard

Lumière

Regie: Gregg Araki
Cast: Shailene Woodley, Eva Green, Angela Bassett, Gabourey SidibeShiloh FernandezChristopher Meloni
Muziek: Robin Guthrie

Titels als Kaboom, Mysterious Skin en The Doom Generation zijn niet onbekend en zeker niet onbemind. Voor White Bird in a Blizzard werkte Araki bovendien met een aantal gekende namen die zijn vreemde denkwereld nog krachtiger tot uiting brengen. In dit drama verdwijnt Eve, de flamboyante moeder van de 17-jarige Kat Connors, op mysterieuze wijze. Door haar talrijke liefdesperikelen lijkt Kat zich echter niet al te veel zorgen te maken om de verdwijning van haar moeder. Geleidelijk aan trekt de mist uit haar liefdesleven weg, waardoor de confrontatie met de werkelijkheid dan ook bijzonder onthutsend wordt. Een oplossing ligt niet meteen voor het rapen.

Guy had so much body fat he’s like a human candle.

White Bird in a Blizzard

Lumière

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Laura Kasischke, maar Araki drukt er zijn eigen stempel op. Hij brengt het geheel met zoveel kleur en innerlijk conflict tot leven. Zelfs de over-the-top vertolking van Eva Green past mooi binnen de filmwereld die Araki heeft gecreëerd. Haar personage staat duidelijk in contrast met de vertolking van Shailene Woodley. Het meisje uit Divergent en The Fault in Our Stars is hierin niet zo braaf als het beeld dat je van haar hebt. Net dat maakt deze film zo interessant. Kortom: Araki geeft je alles wat je maar kunt verlangen in wat hij zelf zijn eerste heteroseksuele film noemt.

Supercalifragilistic geeft 3 dvd’s weg van White Bird in a Blizzard.

  • Deelnemen kan van 23 t.e.m. 27 maart 2015.
  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners van België! 
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.