Win tickets Flying Home

KFD

KFD

Naast wielrennen en voetbal is er nog een andere sport waar we gek van zijn in ons land: de duivensport. En laat nu net dat het kader zijn van de nieuwe film van Dominique Deruddere. De regisseur van Iedereen beroemd! heeft er zeven jaar over gedaan voor het maken van zijn Flying Home. Hij strikte een aantal prijsduiven zoals Jan Decleir, Charlotte de Bruyne, Viviane De Muynck en de toekomstige filmfantasie van iedere vrouw: Jamie Dornan. De Brit wordt immers de incarnatie van Christian Grey in Fifty Shades of Grey.

KFD

KFD

Regie: Dominique Deruddere
Cast: Jamie Dornan, Jan Decleir, Charlotte de Bruyne, Anthony Head, Ali Suliman, Josse De Pauw, Viviane De Muynck
Muziek: Wolfram de Marco

Colin, een ambitieuze Amerikaanse investeringsbankier, stelt één van zijn potentiële klanten –een rijke Arabische sjeik en gepassioneerde duivenliefhebber – een deal voor: als hij erin slaagt de Vlaamse duivenmelker Jos Pauwels te overtuigen zijn prijsduif te verkopen, dan gaat de sjeik met hem in zee. Colin vertrekt naar Vlaanderen en doet zich voor als een leraar. Maar wanneer hij de koppige eigenaar, en vooral zijn mooie kleindochter Isabelle leert kennen, realiseert hij zich dat zijn opdracht moeilijker zal lopen dan gehoopt.

De inspiratie voor dit verhaal vond Dominique Deruddere zowaar in de blauwe lucht van Los Angeles. Hij zag er duiven rondvliegen die deelnamen aan wedstrijden. Deruddere raakte aan de praat met een Mexicaanse kweker en zo is de bal beginnen rollen. Hij plaats dit verhaal in ons land omdat wij Belgen een heel andere kijk hebben op deze sport. In Amerika draait het allemaal om geld verdienen, terwijl wij Belgen vooral focussen op de liefde voor de duiven. Dat verschil vormt ook de kern van het verhaal: er is meer in het leven dan geld.

KFD

KFD

Deruddere vertelde vorige week nog aan Sam De Bruyn van Studio Brussel hoe Jan Decleir twee maanden heeft geoefend met twee duiven. Tijdens de opnames wist hij precies hoe hij een duif als een echte kenner moet aanraken, hoe hij de vleugels moet openen.  De enige fout die heeft gemaakt is dat hij achteraf zijn beide duiven heeft laten vliegen, terwijl je net een duif moet binnenhouden zodat de andere duif zeker huiswaarts keert.

Supercalifragilistic geeft 5 duotickets weg voor Flying Home.

  • Deelnemen kan van 31 maart 2014 tot en met 4 april 2014
  • Lees het wedstrijdreglement en geef antwoord op onderstaande vraag.
  • Deze wedstrijd is enkel geldig voor inwoners van België! 
  • Dubbele inzendingen worden voor deze en volgende wedstrijden uitgesloten.
  • Verhoog jouw kans en word fan van Supercalifragilistic op Facebook.

De wedstrijd is afgelopen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.